Sardynki z smażone z wodorostami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2844
Składniki:
- 1 kg wędzonych sardynek
- 100 g suszonych wodorostów wakame
- 4 łyżki gotowego, jasnego sosu sojowego
- 4 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Sardynki wędzone oczyścić z ości, łba i skóry. Następnie oprószyć pieprzem. Wodorosty wakame sparzyć wrzątkiem i osączy z wody. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić pokrojony drobno czosnek, zeszklić i dodać wodorosty. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą smażyć przez 2 minuty, po czym wyłożyć na talerz i połączyć z sardynkami. Wszystko zalać gotowym sosem sojowym.
Komentarze (0)