Sardynki grillowane z szynką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1526
Sardynki grillowane z szynką
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg mrożonych lub świeżych sardynek
  • 20 dag szynki wędzonej w plastrach
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Plastry szynki ułożyć w koło na talerzu. Sardynki rozmrozić, oczyścić, rozciąć na połowy, oprószyć pieprzem, solą oraz przyprawą do ryb i upiec na rozpalonym grillu z obu stron. Upieczone przełożyć na szynkę. Majonez wyłożyć na środek talerza, a całość posypać natką pietruszki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy