Kapusta z wodorostami wakame, majonezem i śliwkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2632
Kapusta z wodorostami wakame, majonezem i śliwkami
fot. yomi955 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g śliwek
  • 5 dag wodorostów wakame
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • 1 słoiczek majonezu
  • sól

Opis przygotowania:

Kapustę, wodorosty i śliwki dokładnie umyć. Kapustę z szatkować na tarce jarzynowej, dodać do niej wodorosty, zalać 0,5 l lekko osolonej wody i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać do tego pokrojone drobno i pozbawione pestek śliwki, gotować przez 1 minutę po czym odcedzić, wymieszać z majonezem i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów