Sardynki marynowane z warzywami i kawiorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1803
Sardynki marynowane z warzywami i kawiorem
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 350 g marynowanych sardynek w oleju
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżeczki czarnego kawioru
  • 1 cebula
  • 1 czerwona rzepa
  • pęczek rukoli
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sardynki osączyć z oleju i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę do miski. Rzepę czerwoną obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej cebuli w misce. Rzodkiewkę pokroić na małe kawałki i dodać do składników. Następnie dodać do tego rukolę, oprószyć szczyptą soli i wlać do tego oliwę z oliwek. Składniki w misce wymieszać i dodać do sardynek na talerzu. Wszystko posypać czarnym kawiorem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów