Sardynki marynowane z warzywami i kawiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1803
Składniki:
- 350 g marynowanych sardynek w oleju
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 rzodkiewki
- 2 łyżeczki czarnego kawioru
- 1 cebula
- 1 czerwona rzepa
- pęczek rukoli
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sardynki osączyć z oleju i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę do miski. Rzepę czerwoną obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej cebuli w misce. Rzodkiewkę pokroić na małe kawałki i dodać do składników. Następnie dodać do tego rukolę, oprószyć szczyptą soli i wlać do tego oliwę z oliwek. Składniki w misce wymieszać i dodać do sardynek na talerzu. Wszystko posypać czarnym kawiorem.
Komentarze (0)