Sardynki na toście

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1882
Sardynki na toście
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 8 szt sardynek
  • 3 łyżki gotowego przecieru pomidorowego (słodkiego)
  • 2 kromki tostowe
  • 2 liście salaty
  • 2 plastry sera żółtego
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka przypraw do ryb
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • szczypta ostrej papryki chili
  • sól

Opis przygotowania:

Sardynki sprawić, oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu pozbawić ości, podzielić na filety i posypać przyprawą do ryb. Przygotować przecier pomidorowy, wycisnąć do niego obrany czosnek, szczyptę ostrej papryki i dobrze wymieszać. Upiec 2 tosty z serem żółtym i położyć na talerz. Na tosty położyć liście sałaty, przecier pomidorowy i płaty sardynek. Całość polać stopionym masłem, posypać przyprawą do ryb i udekorować cytryną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów