Sardynki na toście
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1882
Składniki:
- 8 szt sardynek
- 3 łyżki gotowego przecieru pomidorowego (słodkiego)
- 2 kromki tostowe
- 2 liście salaty
- 2 plastry sera żółtego
- 1 cytryna
- 1 łyżeczka przypraw do ryb
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- szczypta ostrej papryki chili
- sól
Opis przygotowania:
Sardynki sprawić, oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu pozbawić ości, podzielić na filety i posypać przyprawą do ryb. Przygotować przecier pomidorowy, wycisnąć do niego obrany czosnek, szczyptę ostrej papryki i dobrze wymieszać. Upiec 2 tosty z serem żółtym i położyć na talerz. Na tosty położyć liście sałaty, przecier pomidorowy i płaty sardynek. Całość polać stopionym masłem, posypać przyprawą do ryb i udekorować cytryną.
Komentarze (0)