Makaron z czerwonymi wodorostami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1882
Składniki:
- 40 g makaronu ryżowego
- 10 dag alg atlantyckich (czerwone Dulse)
- 4 suszone papryki chilli
- 4 suszone pomidory
- 4 marchewki
- 4 cebule dymki
- 2 łyżki masła
- 1 pęczek szczypiorku
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ryżowy ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na talerz. Marchew umyć, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić w krążki i dodać do makaronu. Rozgrzać masło na patelni, dodać do niego obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Papryczkę chilli przekroić na połowę i dodać do cebuli razem z pomidorami. Smażyć przez 1 minutę, następnie dodać algi atlantyckie, doprawić pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i dodać do całości. Wszystko posypać pokrojonym na duże kawałki szczypiorkiem.
Komentarze (0)