Makaron z czerwonymi wodorostami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1882
Makaron z czerwonymi wodorostami
fot. citymama / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu ryżowego
  • 10 dag alg atlantyckich (czerwone Dulse)
  • 4 suszone papryki chilli
  • 4 suszone pomidory
  • 4 marchewki
  • 4 cebule dymki
  • 2 łyżki masła
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ryżowy ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na talerz. Marchew umyć, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić w krążki i dodać do makaronu. Rozgrzać masło na patelni, dodać do niego obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Papryczkę chilli przekroić na połowę i dodać do cebuli razem z pomidorami. Smażyć przez 1 minutę, następnie dodać algi atlantyckie, doprawić pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i dodać do całości. Wszystko posypać pokrojonym na duże kawałki szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów