Sałatka ze szpinaku, liści winogron, fasoli i boczku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5357
Składniki:
- 25 g wędzonego boczku
- 20 g zielonej fasolki szparagowej
- 6 liści winorośli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 1 pęczek szpinaku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i liście winorośli dokładnie umyć i osączyć z wody. Fasolkę szparagową przekroić na połowy, usunąć końcówki, ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić. Do cebuli dodać liście winogrona i wędzony boczek, pokrojony w kostkę. Całość doprawić pieprzem i solą, smażyć przez 1 minute i dodać szpinak. Wszystko wymieszać, smażyć przez kolejna minutę, po czym połączyć z fasolką i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)