Sałatka ze szpinaku, liści winogron, fasoli i boczku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5009
Sałatka ze szpinaku, liści winogron, fasoli i boczku
fot. Laurel Fan / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 25 g wędzonego boczku
  • 20 g zielonej fasolki szparagowej
  • 6 liści winorośli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa i liście winorośli dokładnie umyć i osączyć z wody. Fasolkę szparagową przekroić na połowy, usunąć końcówki, ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić. Do cebuli dodać liście winogrona i wędzony boczek, pokrojony w kostkę. Całość doprawić pieprzem i solą, smażyć przez 1 minute i dodać szpinak. Wszystko wymieszać, smażyć przez kolejna minutę, po czym połączyć z fasolką i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów