Sałatka ze szpinaku, boczku, jajek i jabłek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2676
Składniki:
- 20 g wędzonego boczku
- 5 g tartego sera pleśniowego
- 4 zielone jabłka
- 4 jajka
- 1 pęczek szpinaku
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Szpinak sparzyć lekko osolonym wrzątkiem, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Jabłka umyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w plastry i dodać do szpinaku. Jajka ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić w ćwiartki i dodać do sałatki. Boczek pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i posypać tartym serem pleśniowym.
Komentarze (0)