Sałatka ze szpinakiem i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2529
Składniki:
- 1 pęczek szpinaku
- 1 pomidor
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka kukurydzy w zalewie
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka majonezu
- 2 awokado
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Szpinak dobrze opłukać, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę i pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do awokado. Pomidora pokroić w drobna kostkę, paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę, a następnie dodać do całości. Dodać do tego osączoną z zalewy kukurydzę. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dodać majonez, wymieszać i przełożyć obok szpinaku.
Komentarze (0)