Tortilla z prawdziwkami, mozzarellą i oregano
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2351
Składniki:
- 10 g suszonych prawdziwków
- 10 g tartego sera mozzarella
- 8 świeżych gałązek oregano
- 2 placki tortilli
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 szklanki letniej wody
- 0,5 łyżeczki soli kamiennej
- pieprz
Opis przygotowania:
Oregano umyć i osączyć z wody. Suszone grzyby namoczyć w 2 szklankach wody, zagotować i odcedzić. Placki tortilli wysmarować letnią woda, posypać tartą mozzarellą i oprószyć sola kamienną. Czosnek obrać ze skóry, pokroić na drobne kawałki i dodać do składników. Dodać do tego świeże gałązki oregano, oprószyć szczyptą pieprzu, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i piec do czasu całkowitego rozpuszczenia się sera.
Komentarze (0)