Tortilla z prawdziwkami, mozzarellą i oregano

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2065
Tortilla z prawdziwkami, mozzarellą i oregano
fot. jamieanne / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 10 g suszonych prawdziwków
  • 10 g tartego sera mozzarella
  • 8 świeżych gałązek oregano
  • 2 placki tortilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • 0,5 łyżeczki soli kamiennej
  • pieprz

Opis przygotowania:

Oregano umyć i osączyć z wody. Suszone grzyby namoczyć w 2 szklankach wody, zagotować i odcedzić. Placki tortilli wysmarować letnią woda, posypać tartą mozzarellą i oprószyć sola kamienną. Czosnek obrać ze skóry, pokroić na drobne kawałki i dodać do składników. Dodać do tego świeże gałązki oregano, oprószyć szczyptą pieprzu, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i piec do czasu całkowitego rozpuszczenia się sera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów