Sałatka z warzywami, awokado i kiełkami cebuli

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 694
Sałatka z warzywami, awokado i kiełkami cebuli
fot. wuestenigel (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g czerwonej papryki konserwowej
  • 3 g kiełków cebuli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 dojrzale awokado
  • 1 pęczek natki zielonej pietruszki
  • 1 szklanka wrzącej wody

Opis przygotowania:

Kiełki cebuli sparzyć wrzącą wodą na sicie i odsączyć z nadmiaru wody. Awokado umyć, odsączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ przełożyć do miksera. Do awokado w mikserze dodać natkę zielonej pietruszki, razem zmiksować na jednolita masę i wyłożyć na talerz. Paprykę konserwową odsączyć z zalewy, pokroić na kawałki i dodać do składników na talerzu. Dodać do tego sparzone kiełki cebuli.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów