Sałatka z warzywami, awokado i kiełkami cebuli
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 938
Składniki:
- 200 g czerwonej papryki konserwowej
- 3 g kiełków cebuli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 dojrzale awokado
- 1 pęczek natki zielonej pietruszki
- 1 szklanka wrzącej wody
Opis przygotowania:
Kiełki cebuli sparzyć wrzącą wodą na sicie i odsączyć z nadmiaru wody. Awokado umyć, odsączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ przełożyć do miksera. Do awokado w mikserze dodać natkę zielonej pietruszki, razem zmiksować na jednolita masę i wyłożyć na talerz. Paprykę konserwową odsączyć z zalewy, pokroić na kawałki i dodać do składników na talerzu. Dodać do tego sparzone kiełki cebuli.
Komentarze (0)