Sałatka z wędzonych pstrągów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 876
Sałatka z wędzonych pstrągów
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 4 pomidory
  • 4 mandarynki
  • 2 wędzone pstrągi
  • 2 liście zielonej sałaty
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 awokado
  • sól
  • pieprz ziołowy

Opis przygotowania:

Owoce i warzywa umyć i osączyć z wody. Liście sałaty pokropić na kawałki i przełożyć do miski. Pomidory pokroić na kawałki i połączyć z pokrojoną sałatą. Awokado oraz mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników wraz z obranymi ze skóry i pokrojonymi na kawałki mandarynkami. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie krążki i dodać do sałatki. Ziemniaki przełożyć do rondla, zalać je 1 l wody, ugotować do miękkości w mundurkach i odcedzić. Odcedzone pokroić w plastry i dodać do składników. Następnie pstrągi wędzone pozbawić skóry i ości, a mięso rozdrobnić i dodać do całości. Wszystko poprawić do smaku pieprzem ziołowym, szczyptą soli, dodać majonez i wlać sok z limonki. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów