Sałatka z wędzonych pstrągów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 876
Składniki:
- 4 ziemniaki
- 4 pomidory
- 4 mandarynki
- 2 wędzone pstrągi
- 2 liście zielonej sałaty
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 awokado
- sól
- pieprz ziołowy
Opis przygotowania:
Owoce i warzywa umyć i osączyć z wody. Liście sałaty pokropić na kawałki i przełożyć do miski. Pomidory pokroić na kawałki i połączyć z pokrojoną sałatą. Awokado oraz mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników wraz z obranymi ze skóry i pokrojonymi na kawałki mandarynkami. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie krążki i dodać do sałatki. Ziemniaki przełożyć do rondla, zalać je 1 l wody, ugotować do miękkości w mundurkach i odcedzić. Odcedzone pokroić w plastry i dodać do składników. Następnie pstrągi wędzone pozbawić skóry i ości, a mięso rozdrobnić i dodać do całości. Wszystko poprawić do smaku pieprzem ziołowym, szczyptą soli, dodać majonez i wlać sok z limonki. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)