Sałatka z buraków, ananasa i ciecierzycy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1511
Składniki:
- 250 g ananasa w zalewie kostka
- 200 g ciecierzycy w zalewie
- 4 duże buraki
- pęczek szczypiorku
- sól
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki oraz szczypiorek umyć i odsączyć z wody. Szczypiorek drobno posiekać. Ciecierzycę oraz ananasa odsączyć z zalewy i przełożyć razem do jednej miski. Buraki opłukać pod bieżąca wodą, przełożyć je do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować je do miękkości. Po ugotowaniu buraki odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do składników w misce. Następnie dodać do tego pokrojony szczypiorek. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać, wyłożyć na talerz i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)