Sałatka gruszkowo-warzywna

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 619
Sałatka gruszkowo-warzywna
fot. twenty20photos (elements.envato.com)

Składniki:

  • 6 gruszek faworytek
  • 6 listków rukoli
  • 4 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 2 łyżki sezamu
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • pęczek botwiny
  • świeża mięta

Opis przygotowania:

Gruszki, warzywa oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Gruszki pokroić w ćwiartki i wyłożyć na talerz. Rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry i dodać do gruszek na talerzu. Dodać do tego rukolę i liście botwinki. Miód lipowy zmieszać z sezamem i polać tym całość. Wszystko udekorować świeżą miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów