Sałatka gruszkowo-warzywna
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 768
Składniki:
- 6 gruszek faworytek
- 6 listków rukoli
- 4 łyżki płynnego miodu lipowego
- 2 łyżki sezamu
- 1 pęczek rzodkiewki
- pęczek botwiny
- świeża mięta
Opis przygotowania:
Gruszki, warzywa oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Gruszki pokroić w ćwiartki i wyłożyć na talerz. Rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry i dodać do gruszek na talerzu. Dodać do tego rukolę i liście botwinki. Miód lipowy zmieszać z sezamem i polać tym całość. Wszystko udekorować świeżą miętą.
Komentarze (0)