Sałatka z tuńczyka, sera i jabłek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1085
Składniki:
- 300 g wędzonego tuńczyka
- 100 g sera koziego
- 100 g łuskanych orzechów włoskich
- 2 słodkie jabłka
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 główka sałaty rzymskiej
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Tuńczyka pokroić w plastry i przełożyć do miski. Jabłka pozbawić gniazd nasiennych, miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do ryby w misce. Ser kozi pokroić w kostkę i dodać do składników. Sałatę rzymską podzielić na liście i dodać do całości. Wszystko polać śmietanę, doprawić do smaku szczypta soli i posypać pokrojonym szczypiorkiem oraz orzechami włoskimi.
Komentarze (0)