Sałatka z tuńczyka, sera i jabłek

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 914
Sałatka z tuńczyka, sera i jabłek
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g wędzonego tuńczyka
  • 100 g sera koziego
  • 100 g łuskanych orzechów włoskich
  • 2 słodkie jabłka
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Tuńczyka pokroić w plastry i przełożyć do miski. Jabłka pozbawić gniazd nasiennych, miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do ryby w misce. Ser kozi pokroić w kostkę i dodać do składników. Sałatę rzymską podzielić na liście i dodać do całości. Wszystko polać śmietanę, doprawić do smaku szczypta soli i posypać pokrojonym szczypiorkiem oraz orzechami włoskimi.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów