Sałatka z jabłek, grejpfruta, orzechów i szpinaku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2807
Składniki:
- 10 dag orzechów włoskich
- 4 rzodkiewki
- 2 jabłka
- 2 marchewki
- 2 buraki czerwone
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pęczek szpinaku
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i owoce poza orzechami umyć i osączyć z wody. Buraki czerwone i marchew ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Dodać do tego pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych jabłka, rzodkiewkę pokrojoną drobno, obranego ze skóry i pokrojonego w kostkę grejpfruta oraz orzechy włoskie. Całość wymieszać i wyłożyć na talerz. Szpinak zmiksować z oliwą i szczyptą soli, po czym wyłożyć na sałatkę.
Komentarze (0)