Sałatka z pastą z kurczaka, jabłek i orzechów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1838
Sałatka z pastą z kurczaka, jabłek i orzechów
fot. Lori L. Stalteri / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 10 g suszonych jabłek
  • 10 g mielonych orzechów włoskich
  • 2 wędzone nogi z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 główka czerwonej salaty
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Sałatę czerwoną oraz kapustą pekińską umyć, osączyć z wody, pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Oba składniki oprószyć pieprzem oraz solą i zalać jogurtem naturalnym. Jabłka suszone pozbawić gniazd nasiennych, sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Dodać do nich mielone orzechy włoskie i oliwę z oliwek. Mięso wędzone oddzielić od kości i dodać do składników w misce. Następnie wszystkie składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać, przepuścić przez maszynkę do mięsa i połączyć ze składnikami na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów