Sałatka z pastą z kurczaka, jabłek i orzechów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1838
Składniki:
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 10 g suszonych jabłek
- 10 g mielonych orzechów włoskich
- 2 wędzone nogi z kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 kapusta pekińska
- 1 główka czerwonej salaty
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Sałatę czerwoną oraz kapustą pekińską umyć, osączyć z wody, pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Oba składniki oprószyć pieprzem oraz solą i zalać jogurtem naturalnym. Jabłka suszone pozbawić gniazd nasiennych, sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Dodać do nich mielone orzechy włoskie i oliwę z oliwek. Mięso wędzone oddzielić od kości i dodać do składników w misce. Następnie wszystkie składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać, przepuścić przez maszynkę do mięsa i połączyć ze składnikami na talerzu.
Komentarze (0)