Sałatka z cykorii, jabłek, sera i orzechów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4065
Składniki:
- 20 g sera twarogowego koziego
- 15 g orzechów włoskich
- 2 jabłka słodkie
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 czerwona cykoria
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Cykorię oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Cykorię podzielić na liście i wyłożyć na talerz. Jabłka przekroić, pozbawić gniazd nasiennych, a miąższ pokroić w plastry i dodać do cykorii. Ser twarogowy pokruszyć na kawałki i dodać do reszty składników. Całość posypać orzechami włoskimi, świeżo zmielonym pieprzem oraz solą i zalać sokiem cytrynowym.
Komentarze (0)