Sałatka z tuńczyka, brzoskwini i szpinaku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1554
Sałatka z tuńczyka, brzoskwini i szpinaku
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g tuńczyka w zalewie własnej
  • 4 brzoskwinie
  • 1 łyżka nasion łuskanego słonecznika
  • 1 kapusta pekińska
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa oraz brzoskwinie umyć i osączyć z wody. Tuńczyka osączyć z zalewy. Kapustę pekińską podzielić na liście, przełożyć na talerz, po czym nałożyć na to liście szpinaku i osączonego z zalewy tuńczyka. Brzoskwinie pozbawić pestek, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do składników na talerzu. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do sałatki. Wszystko oprószyć szczyptą soli, pieprzu białego oraz nasionami łuskanego słonecznika.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów