Sałatka z tuńczyka, brzoskwini i szpinaku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1554
Składniki:
- 300 g tuńczyka w zalewie własnej
- 4 brzoskwinie
- 1 łyżka nasion łuskanego słonecznika
- 1 kapusta pekińska
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa oraz brzoskwinie umyć i osączyć z wody. Tuńczyka osączyć z zalewy. Kapustę pekińską podzielić na liście, przełożyć na talerz, po czym nałożyć na to liście szpinaku i osączonego z zalewy tuńczyka. Brzoskwinie pozbawić pestek, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do składników na talerzu. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do sałatki. Wszystko oprószyć szczyptą soli, pieprzu białego oraz nasionami łuskanego słonecznika.
Komentarze (0)