Sałatka ze szpinaku i pomarańczy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2372
Składniki:
- 30 g szpinaku
- 20 g czarnej fasoli
- 2 pomarańcze
- 1 łyżka cukru palmowego
- 1 łyżka oleju sojowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- sól
Opis przygotowania:
Fasolę moczyć przez 3 godziny, następnie ugotować w wodzie, której się moczyła, odcedzić i przełożyć do miski. Szpinak dobrze opłukać, zalać wrzątkiem, odcedzić, pokroić drobno i dodać do fasoli. Pomarańcze obrać ze skóry, odcisnąć połowę soku, a resztę pokroić na cienkie plastry i dodać do całości. Dodać do tego cukier palmowy, olej sojowy i sezamowy, a następnie dobrze wymieszać. Podawać po 15 minutach.
Komentarze (0)