Sałatka ze szpinaku i pomarańczy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2161
Sałatka ze szpinaku i pomarańczy
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g szpinaku
  • 20 g czarnej fasoli
  • 2 pomarańcze
  • 1 łyżka cukru palmowego
  • 1 łyżka oleju sojowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • sól

Opis przygotowania:

Fasolę moczyć przez 3 godziny, następnie ugotować w wodzie, której się moczyła, odcedzić i przełożyć do miski. Szpinak dobrze opłukać, zalać wrzątkiem, odcedzić, pokroić drobno i dodać do fasoli. Pomarańcze obrać ze skóry, odcisnąć połowę soku, a resztę pokroić na cienkie plastry i dodać do całości. Dodać do tego cukier palmowy, olej sojowy i sezamowy, a następnie dobrze wymieszać. Podawać po 15 minutach.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów