Zapiekanka z kaszanką i paprykarzem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3099
Składniki:
- 300 g kaszanki gryczanej
- 200 g paprykarzu szczecińskiego
- 4 bułki do hamburgerów
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
Opis przygotowania:
Bułki do hamburgerów przekroić na pół i wysmarować oliwą z oliwek. Kaszankę obrać ze skóry, pokroić na kawałki i wyłożyć na wysmarowane oliwą bułki. Dodać do tego po jednej łyżce paprykarzu szczecińskiego, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec co czasu zarumieniania się składników. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz. Szpinak umyć, osączyć z wody i przełożyć do miksera. Czosnek obrać ze skóry i dodać do szpinaku w mikserze wraz z majonezem i szczyptą soli. Całość razem zmiksować na jednolitą masę i przełożyć na potrawę. Wszystko polać jogurtem naturalnym.
Komentarze (0)