Zapiekanka z kaszanką i paprykarzem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3099
Zapiekanka z kaszanką i paprykarzem
fot. Kelly Schott / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g kaszanki gryczanej
  • 200 g paprykarzu szczecińskiego
  • 4 bułki do hamburgerów
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól

Opis przygotowania:

Bułki do hamburgerów przekroić na pół i wysmarować oliwą z oliwek. Kaszankę obrać ze skóry, pokroić na kawałki i wyłożyć na wysmarowane oliwą bułki. Dodać do tego po jednej łyżce paprykarzu szczecińskiego, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec co czasu zarumieniania się składników. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz. Szpinak umyć, osączyć z wody i przełożyć do miksera. Czosnek obrać ze skóry i dodać do szpinaku w mikserze wraz z majonezem i szczyptą soli. Całość razem zmiksować na jednolitą masę i przełożyć na potrawę. Wszystko polać jogurtem naturalnym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów