Sałatka z kurczaka, awokado i brzoskwini
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2069
Składniki:
- 4 brzoskwinie
- 4 rzodkiewki
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 awokado
- 1 cebula
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Owoce, warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Rukolę przełożyć na talerz. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do rukoli na talerzu. Brzoskwinie pozbawić pestki, a ich miąższ pokroić w plastry i dodać do składników na talerzu. Rzodkiewkę pokroić w talarki i dodać do całości. Następnie piersi z kurczaka przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić, pokroić w plastry i dodać do sałatki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko skropić oliwą z oliwek oraz oprószyć szczyptą soli i pieprzu białego.
Komentarze (0)