Sałatka z kurczaka, awokado i brzoskwini

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1807
Sałatka z kurczaka, awokado i brzoskwini
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 brzoskwinie
  • 4 rzodkiewki
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 awokado
  • 1 cebula
  • pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Owoce, warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Rukolę przełożyć na talerz. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do rukoli na talerzu. Brzoskwinie pozbawić pestki, a ich miąższ pokroić w plastry i dodać do składników na talerzu. Rzodkiewkę pokroić w talarki i dodać do całości. Następnie piersi z kurczaka przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić, pokroić w plastry i dodać do sałatki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko skropić oliwą z oliwek oraz oprószyć szczyptą soli i pieprzu białego.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów