Ciasto ze szparagami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 135
Ciasto ze szparagami
fot. stockimagefactory (elements.envato.com)

Składniki:

  • 800 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 400 g zielonych szparagów
  • 200 g soku pomidorowego
  • 0,5 szklanki wody
  • sól

Opis przygotowania:

Szparagi umyć, przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu szparagi odcedzić i pokroić na kawałki. Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i pokroić je w kwadraty o wymiarach 12x12 cm. Na pokrojone ciasto włożyć ugotowane wcześniej szparagi. Całość złożyć w trójkąty i zlepić ręcznie. Wszystko wysmarować wodą, przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Wszystko piec na rumiany kolor. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, wyłożyć na talerz i podawać sosem pomidorowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów