Sałatka z serem, jajkami, jogurtem i krakersami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1969
Sałatka z serem, jajkami, jogurtem i krakersami
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 30 g sera Gorgonzola
  • 20 g solonych krakersów
  • 6 jaj
  • 4 dymki ze szczypiorkiem
  • 1 główka rzymskiej salaty
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osaczyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i przełożyć na talerz. Dodać do tego dymkę ze szczypiorkiem. Następnie jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić i obrać ze skorupek. Obrane przekroić na połówki i dodać do składników, po czym składniki zalać jogurtem naturalnym i dodać do tego pokruszony na małe kawałki ser Gorgonzola. Wszystko oprószyć szczyptą soli i wyłożyć solonymi krakersami

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów