Bloody Mary z cynamonem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2542
Składniki:
- 150 ml soku pomidorowego
- 50 ml wódki Smirnoff
- 6 kostek lodu
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 łyżka sosu Worcestershire
Opis przygotowania:
Łodygę selera umyć i osączyć z wody. Brzegi szklanki namoczyć w soku cytrynowym i oprószyć mielonym cynamonem. Do shakera wrzucić kostki lodu, zalać je wódką, sosem Worcestershire, sokiem pomidorowym i dokładnie wymieszać. Następnie przelać do szklanki z cynamonem. Gotowego drinka podawać z łodygą selera naciowego
Komentarze (0)