Pasta serowa z krakersami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4439
Pasta serowa z krakersami
fot. palmetto cheese / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g solonych, okrągłych krakersów
  • Na pastę:
  • 30 g sera cheddar w kawałku
  • 20 g tartego parmezanu
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 4 rzodkiewki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidorki pokroić na drobne kawałki i przełożyć do miski. Rzodkiewki pozbawić ogonków, pokroić drobno i dodać do pokrojonych pomidorów. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do pozostałych składników wraz z tartym parmezanem oraz startym na tarce jarzynowej o grubych oczkach serem cheddar. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz mielonej papryki, dodać majonez i całość dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na talerz i podawać z solonymi krakersami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów