Pasta serowa z krakersami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4360
Składniki:
- 30 g solonych, okrągłych krakersów
- Na pastę:
- 30 g sera cheddar w kawałku
- 20 g tartego parmezanu
- 4 pomidorki koktajlowe
- 4 rzodkiewki
- 1 łyżka majonezu
- 1 cebula
- 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidorki pokroić na drobne kawałki i przełożyć do miski. Rzodkiewki pozbawić ogonków, pokroić drobno i dodać do pokrojonych pomidorów. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do pozostałych składników wraz z tartym parmezanem oraz startym na tarce jarzynowej o grubych oczkach serem cheddar. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz mielonej papryki, dodać majonez i całość dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na talerz i podawać z solonymi krakersami.
Komentarze (0)