Sałatka z pomarańczy, kopru naciowego i wiśni
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1862
Składniki:
- 10 dag suszonych lub mrożonych wiśni
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 koper naciowy
- 1 cebula
- sól
Opis przygotowania:
Koper oraz pomarańcze umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry. Następnie koper naciowy z obraną cebulą zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Potem pokroić w plastry i wyłożyć na talerz. Wiśnie sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, po czym dodać do pozostałych składników. Pomarańcze obrać ze skóry, podzielić na porcje i udekorować całą sałatkę.. Wszystko polać sokiem z limonki.
Komentarze (0)