Sałatka z kopru, ogórków i pistacji
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1891
Składniki:
- 40 g tłuczonych pistacji
- 2 zielone ogórki
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki mielonego kopru
- zielony koperek
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Koper włoski przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić w cienkie plastry do miski. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do pokrojonego kopru. Następnie wsypać do tego tłuczone pistacje, posiekany drobno zielony koperek, po czym całość doprawić do smaku szczyptą soli , pieprzu, mielonym koprem i zalać sokiem cytrynowym oraz oliwą z oliwek. Wszystko wymieszać, trzymać przez 20 minut w temperaturze pokojowej, a następnie podawać do spożycia.
Komentarze (0)