Muchomorki z pomidorów
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3129
Składniki:
- 7 pomidorów
- sól i pieprz
- 2 kule mozzarelli
- czarne i zielone oliwki
- około 30 listków bazylii
- ocet balsamiczny
- oliwa z oliwek
- twarożek lub serek homogenizowany
Opis przygotowania:
Pomidory możliwie jednakowej wielkośći ułożyć na blacie i odciąć od góry jedną trzecią każdego z nich.Przykrywki odłożyć na bok.Łyżeczką lub wycinarką do kulek wykroić gniazda nasienne.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Mozzarellę pokroić w drobną kostkę i przekroić na pół oliwki.W misce przyrządzić sałatkę z mozzarelli,oliwek,octu balsamicznego oraz soli i pieprzu.Na koniec wypełnić wydrążone pomidory sałatką.Twarożkiem napełnić wyciskarkę i na pokrywkach wycisnąć małe kropki.
Komentarze (0)