Makaron ryżowy z sosem sojowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 26151
Składniki:
- 40 dag makaronu ryżowego
- 1 brokuł
- 1 cebula
- 1 buteleczka gotowego sosu sojowego Tao Tao
- 1 zielony ogórek
- 2 ząbki czosnku
- 2 papryki czerwone
- 4 kukurydze miniaturowe
- 5 marchewek
- 5 dag zielonego groszku w łupinie
- sól
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowany odcedzić. Wszystkie warzywa dobrze umyć. Brokuła podzielić na różyczki. 4 marchewki, pokroić w długie plastry. Cebulę obrać i pokroić w większą kostkę. Czosnek obrać ze skóry, nie kroić. Kukurydzę przekroić na połowy. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Groszek zielony pozbawić jedynie końcówek. Wszystkie warzywa wrzucić do jednego garnka, zalać wodą, aby swobodnie pływały, lekko posolić i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić, część z nich dodać do makaronu i wymieszać. Pozostałą część jarzyn wyłożyć na talerz. Tuż przed podaniem makaron polać sosem sojowym i podawać na ciepło.
Komentarze (0)