Makaron ryżowy z sosem sojowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 26151
Makaron ryżowy z sosem sojowym
fot. ricardo.martins / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 dag makaronu ryżowego
  • 1 brokuł
  • 1 cebula
  • 1 buteleczka gotowego sosu sojowego Tao Tao
  • 1 zielony ogórek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryki czerwone
  • 4 kukurydze miniaturowe
  • 5 marchewek
  • 5 dag zielonego groszku w łupinie
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowany odcedzić. Wszystkie warzywa dobrze umyć. Brokuła podzielić na różyczki. 4 marchewki, pokroić w długie plastry. Cebulę obrać i pokroić w większą kostkę. Czosnek obrać ze skóry, nie kroić. Kukurydzę przekroić na połowy. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Groszek zielony pozbawić jedynie końcówek. Wszystkie warzywa wrzucić do jednego garnka, zalać wodą, aby swobodnie pływały, lekko posolić i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić, część z nich dodać do makaronu i wymieszać. Pozostałą część jarzyn wyłożyć na talerz. Tuż przed podaniem makaron polać sosem sojowym i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów