Sałatka z kopru włoskiego, rzodkiewki, mięty i parmezanu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1818
Składniki:
- 20 g parmezanu
- 6 rzodkiewek
- 2 łyżki soli cytrynowego
- 2 szklanki wrzącej wody
- 1 koper włoski
- garstka świeżej mięty
- sól
Opis przygotowania:
Koper włoski sparzyć wrzącą wodą, osaczyć z jej nadmiaru i pokroić w cienkie plastry do miski. Rzodkiewkę oraz miętę umyć i osączyć z wody. Rzodkiewkę pokroić w talarki i dodać do pokrojonego wcześniej kopru. Oba składniki skropić sokiem cytrynowym, oprószyć szczyptą soli i wymieszać. Parmezan pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko posypać listkami świeżej mięty i wymieszać.
Komentarze (0)