Sałatka z kopru włoskiego, rzodkiewki, mięty i parmezanu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 871
Sałatka z kopru włoskiego, rzodkiewki, mięty i parmezanu
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g parmezanu
  • 6 rzodkiewek
  • 2 łyżki soli cytrynowego
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 1 koper włoski
  • garstka świeżej mięty
  • sól

Opis przygotowania:

Koper włoski sparzyć wrzącą wodą, osaczyć z jej nadmiaru i pokroić w cienkie plastry do miski. Rzodkiewkę oraz miętę umyć i osączyć z wody. Rzodkiewkę pokroić w talarki i dodać do pokrojonego wcześniej kopru. Oba składniki skropić sokiem cytrynowym, oprószyć szczyptą soli i wymieszać. Parmezan pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko posypać listkami świeżej mięty i wymieszać.

0 komenatrzy

Podobne przepisy