Sałatka z pomarańczy, cebuli i kaparów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1948
Składniki:
- 4 pomarańcze
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki kaparów w zalewie
- 1 czerwona cebula
- 0,5 łyżeczki ziołowego pieprzu
- mięta do dekoracji
Opis przygotowania:
Pomarańcze oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Pomarańcze obrać ze skóry, pokroić je ostrym nożem w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Cebulę czerwoną obrać ze skóry, pokroić ją w cienkie krążki i przełożyć do miski. Do pokrojonej cebuli wlać oliwę z oliwek, dodać odsączone z zalewy kapary, oprószyć to pieprzem ziołowym, wymieszać i odstawić na 10 minut. Po tym czasie cebulę wraz z kaparami dodać do pokrojonych pomarańczy na talerzu. Wszystko udekorować gałązkami świeżej mięty.
Komentarze (0)