Sałatka z pomarańczy, cebuli i kaparów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1948
Sałatka z pomarańczy, cebuli i kaparów
fot. sonyakamoz / elements.envato.com

Składniki:

  • 4 pomarańcze
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 1 czerwona cebula
  • 0,5 łyżeczki ziołowego pieprzu
  • mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Pomarańcze oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Pomarańcze obrać ze skóry, pokroić je ostrym nożem w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Cebulę czerwoną obrać ze skóry, pokroić ją w cienkie krążki i przełożyć do miski. Do pokrojonej cebuli wlać oliwę z oliwek, dodać odsączone z zalewy kapary, oprószyć to pieprzem ziołowym, wymieszać i odstawić na 10 minut. Po tym czasie cebulę wraz z kaparami dodać do pokrojonych pomarańczy na talerzu. Wszystko udekorować gałązkami świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów