Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 801
Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
fot. Jonathan (Wikimedia Commons) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka kiełków rzodkiewki
  • 1 koper włoski
  • szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu

Opis przygotowania:

Pomarańcze, koper włoski oraz kiełki rzodkiewki umyć i osączyć z wody. Następnie pomarańcze obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry na talerz. Koper włoski pokroić w cienkie krążki i dodać do pomarańczy na talerzu. Dodać do tego kiełki rzodkiewki. Całość oprószyć szczyptą świeżo mielonego czarnego pieprzu i skropić oliwą z oliwek

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów