Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 976
Składniki:
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka kiełków rzodkiewki
- 1 koper włoski
- szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu
Opis przygotowania:
Pomarańcze, koper włoski oraz kiełki rzodkiewki umyć i osączyć z wody. Następnie pomarańcze obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry na talerz. Koper włoski pokroić w cienkie krążki i dodać do pomarańczy na talerzu. Dodać do tego kiełki rzodkiewki. Całość oprószyć szczyptą świeżo mielonego czarnego pieprzu i skropić oliwą z oliwek
Komentarze (0)