Sałatka z grillowanego kopru
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1592
Składniki:
- 6 pomidorów rzymskich
- 2 kopry włoskie
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 gałązki zielonego koperku
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie koper włoski skropić oliwą z oliwek, przełożyć go na ruszt rozpalonego grilla i grillować do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć go z grilla, obrać jego pierwsze warstwy, a kolejne pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Pomidory rzymskie pokroić na połowy i dodać do kopru na talerzu. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i udekorować gałązkami zielonego koperku.
Komentarze (0)