Herbata tybetańska
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4476
Składniki:
- 4 szklanki wody
- 2 saszetki czarnej herbaty Lipton
- 2 łyżki masła
- 0,5 szklanki mleka
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Zagotować 4 szklanki wody, potem na wrzątek wrzucić herbatę i gotować jeszcze przez 5 minut. Następnie zagotowane składniki ściągnąć z ognia, wyciągnąć saszetki herbaty, po czym dobrze je osączyć. Do zagotowanej herbaty dodać masło, sól, wlać mleko i całość dokładnie wymieszać. Wymieszane przelać do filiżanek. Podawać tylko na gorąco.
Komentarze (1)
Super przepis :) Ja strasznie dużo czytałem ostatnio na blogu klubu miosników dobrej herbaty na temat różnych podejśc do herbaty w różnych krajach :) Bardzo ciekawych rzeczy się dowiedziałęm