Sałatka z pieczonych buraczków i rukoli
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1551
Składniki:
- 4 czerwone buraczki
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Buraczki oraz rukolę dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki zawinąć w folię aluminiową, wstawić je do piekarnika rozgrzanego do temp. 220°C i piec do miękkości. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, odwinąć z folii, obrać ze skóry, przestudzić, pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu białego. Na buraczki wyłożyć majonez z musztardą. Wszystko posypać rukolą i skropić oliwą z oliwek.
Komentarze (0)