Sałatka z gruszek, rukoli, orzechów i sera
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2961
Składniki:
- 40 g białego sera twarogowego
- 15 dag orzechów włoskich
- 4 gruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pęczek rukoli
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Gruszki umyć, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w ćwiartki. Rukolę umyć, osączyć z wody i dodać do gruszek. Ser twarogowy pokruszyć na drobne kawałki i dodać do całości. Dodać do tego orzechy włoskie. Wszystko oprószyć pieprzem, solą i zalać oliwą. Następnie dokładnie wymieszać i przełożyć do salaterki.
Komentarze (0)