Sałatka z rukoli, pomidorow, sera i orzechów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1960
Składniki:
- 200 g łuskanych orzeszków ziemnych
- 100 ml śmietany 18%
- 15 g sera Gouda w plastrach
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 pomidory
- 1 garść rukoli
- 1 łyżeczka mielonej czerwonek papryki chil
- sól
Opis przygotowania:
Rukolę oraz pomidory umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry i razem z rukolą wyłożyć na talerz. Następnie oba składniki zalać śmietaną, oprószyć szczyptą soli i wymieszać. Następnie rozgrzać oliwę na patelni i wsypać do niej łuskane orzeszki ziemne. Oprószyć je szczyptą soli oraz mieloną papryką i smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty. Po tym czasie ściągnąć je z ognia i dodać do całości, nakładając na to plastry sera Gouda.
Komentarze (2)
ile rukoli?
Garść rukoli. Dzięki za zauważenie braku w składnikach.