Sałatka z pieczonych buraków, orzechów i tofu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4806
Składniki:
- 30 g tofu
- 20 g łuskanych orzechów laskowych
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 4 marchewki
- 2 buraki czerwone
- 1 szklanka borówek amerykańskich
- 1 główka sałaty
- 0,5 łyżeczki mielonego tymianku
- 0,5 łyżeczki majeranku
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Marchew pokroić na kawałki. Buraki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Tofu pokroić na kawałki. Rozgrzać oliwę na patelni, następnie wrzucić pokrojone buraki, marchew, orzechy oraz tofu. Oprószyć majerankiem, tymiankiem i szczyptą soli. Całość smażyć przez 3 minuty na małym ogniu, potem dodać borówki amerykańskie wraz z liśćmi sałaty i smażyć przez minutę. Następnie wszystko przełożyć na talerz.
Komentarze (0)