Sałatka z pieczonej papryki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1940
Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 czerwone papryki
- 2 ząbki czosnku
- 1 sałata strzępiasta
- 1 czerwona sałata
- pęczek szczypiorku
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Pokrojoną paprykę przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, lekko przyrumienić od wewnętrznej strony i przełożyć na talerz. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i wymieszać go z oliwą z oliwek. Wymieszanymi składnikami polać paprykę na talerzu. Dodać do tego czerwona oraz strzępiasta sałatę i pokrojony drobno szczypiorek. Wszystko oprószyć szczyptą soli i świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)