Sałatka z pieczonej papryki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1719
Sałatka z pieczonej papryki
fot. Silverman68 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 czerwone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 sałata strzępiasta
  • 1 czerwona sałata
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz świeżo zmielony
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Pokrojoną paprykę przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, lekko przyrumienić od wewnętrznej strony i przełożyć na talerz. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i wymieszać go z oliwą z oliwek. Wymieszanymi składnikami polać paprykę na talerzu. Dodać do tego czerwona oraz strzępiasta sałatę i pokrojony drobno szczypiorek. Wszystko oprószyć szczyptą soli i świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów