Paszteciki z cukinii
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2332
Składniki:
- 10 g tartego parmezanu
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę przełożyć na talerz. Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i połączyć ze startą cukinią. Wbić do tego jajka, wsypać tarty parmezan, dodać pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki i doprawić do smaku szczyptą pieprzu oraz soli. Wszystko dokładnie roztrzepać widelcem, po czym chochelką nałożyć na rozgrzany olej na patelni. Smażyć z obu stron na rumiany kolor na średnim ogniu, potem ściągnąć i wyłożyć na rukolę.
Komentarze (0)