Paszteciki z cukinii

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2332
Paszteciki z cukinii
fot. lisatozzi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 10 g tartego parmezanu
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę przełożyć na talerz. Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i połączyć ze startą cukinią. Wbić do tego jajka, wsypać tarty parmezan, dodać pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki i doprawić do smaku szczyptą pieprzu oraz soli. Wszystko dokładnie roztrzepać widelcem, po czym chochelką nałożyć na rozgrzany olej na patelni. Smażyć z obu stron na rumiany kolor na średnim ogniu, potem ściągnąć i wyłożyć na rukolę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów