Sałatka z papai, fasolki, papryki i pomidorów
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3054
Składniki:
- 30 dag zielonej fasolki szparagowej
- 3 pomidory
- 2 marchewki
- 1 papryka
- 1 papaja
- 1 łyżeczka cukru
- biały pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić na kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i wyłożyć do miski. Papaję obrać ze skóry, zszatkować na tarce jarzynowej razem z marchewką, dodać do niej cukier oraz szczyptę pieprzu i wymieszać. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w drobna kostkę, a pomidory pokroić w ćwiartki. Wszystko połączyć z fasolką, dokładnie wymieszać, odstawić na 10 minut do lodówki i po tym czasie podawać do spożycia
Komentarze (0)