Sałatka z papaji, papryki, pomidorów i orzechów ziemnych
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2427
Składniki:
- 2 dojrzałe papaje
- 15 dag słonych orzeszków ziemnych
- 10 dag zielonej fasolki szparagowej
- 4 łyżki cukru palmowego
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 opakowanie pomidorów cherry
- 4 liście mięty
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa i owoce dokładnie umyć. Fasolę szparagową ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przekroić na połowy. Papaje obrać ze skóry, pozbawić nasion i poszatkować na tarce jarzynowej. Dodać cukier palmowy, pokrojoną drobno paprykę chili, pomidory cherry, posiekany drobno czosnek i syrop klonowy. Wszystko dobrze wymieszać i połączyć z gotowaną fasolą szparagową. Całość posypać orzeszkami ziemnymi i przyozdobić liśćmi mięty.
Komentarze (0)