Sałatka z pieczarkami i kiełkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2151
Składniki:
- 30 g pieczarek
- 5 g kiełków zielonego groszku
- 4 rzodkiewki
- 4 konserwowej papryczki chili
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 czerwona cebula
- 1 główka sałaty
- 1 l wrzącej wody
- 0,5 łyżeczki suszonego majeranku
- sól
Opis przygotowania:
Pieczarki oczyścić z błony, trzonków i pokroić w ćwiartki. Następnie wrzucić je do wrzącej wody i trzymać przez 2 minuty. Po tym czasie pieczarki, odcedzić i przełożyć do miski. Warzywa oraz kiełki zielonego groszku umyć i osaczyć z wody. Sałatę oraz rzodkiewkę pokroić na małe kawałki i dodać do pieczarek w misce. Papryczkę chili osaczyć z zalewy i dodać do składników w misce. Dodać do tego kiełki zielonego groszku. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko oprószyć szczypta soli, suszonym majerankiem, skropić oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)