Sałatka owocowo-warzywna z kiełkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 826
Składniki:
- 4 liście białej kapusty
- 4 dojrzałe awokado
- 2 szklanki mrożonych malin
- 2 g kiełków pora
- 2 pomidory
- 1 pomarańcza
- natka selera
Opis przygotowania:
Maliny umyć, odsączyć z wody i wstawić do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie maliny wyciągnąć. Wszystkie warzywa, kiełki pora i owoce umyć i odsączyć z wody. Następnie liście kapusty wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone na kawałki pomidory i pomarańczę. Awokado pozbawić pestek, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników na talerzu. Dodać do tego kiełki pora, całość posypać pokrojoną natką selera i zmrożonymi malinami.
Komentarze (0)