Sałatka warzywna z oliwkami i kiełkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1123
Sałatka warzywna z oliwkami i kiełkami
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g czarnych oliwek w zalewie
  • 4 rzodkiewki
  • 3 g kiełków lucerny
  • 2 pomidory
  • 1 zielony ogórek szklarniowy
  • 1 sałata rzymska
  • 1 zielona papryka
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz kiełki lucerny umyć i osączyć z wody. Sałatę rzymską podzielić na liście i przełożyć je do miski. Rzodkiewki oraz ogórka pokroić w cienkie krążki i dodać do sałaty w misce. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Dodać do tego osączone z zalewy czarne oliwki. Pomidory pokroić na małe kawałki i dodać do warzyw w misce. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i posypać kiełkami lucerny.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów