Sałatka warzywna z oliwkami i kiełkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1123
Składniki:
- 200 g czarnych oliwek w zalewie
- 4 rzodkiewki
- 3 g kiełków lucerny
- 2 pomidory
- 1 zielony ogórek szklarniowy
- 1 sałata rzymska
- 1 zielona papryka
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz kiełki lucerny umyć i osączyć z wody. Sałatę rzymską podzielić na liście i przełożyć je do miski. Rzodkiewki oraz ogórka pokroić w cienkie krążki i dodać do sałaty w misce. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Dodać do tego osączone z zalewy czarne oliwki. Pomidory pokroić na małe kawałki i dodać do warzyw w misce. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i posypać kiełkami lucerny.
Komentarze (0)