Sałatka warzywna z cieciorką, owocami i kiełkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2578
Składniki:
- 300 g cieciorki w zalewie
- 100 g orzechów makadamia
- 8 szt rodzynek brazylijskich
- 2 łyżki mrożonej czerwonej porzeczki
- 3 g kiełków zielonego groszku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 garść rukoli
- 1 czerwona cebula
- sól
Opis przygotowania:
Porzeczkę czerwoną rozmrozić. Warzywa, owoce oraz kiełki dokładnie umyć i osączyć z wody. Warzywa wraz z rodzynkami brazylijskimi przełożyć do miski, dodać do nich osączoną z zalewy cieciorkę, orzechy makadamia i rozmrożoną wcześniej, czerwoną porzeczkę. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, skropić oliwą z oliwek i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wyłożyć na talerz i udekorować kiełkami zielonego groszku.
Komentarze (0)