Sałatka warzywna z mandarynkami i kiełkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1263
Składniki:
- 4 mandarynki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 g kiełków rzodkiewki
- 1 kapusta chińska
- 1 płat suszonego nori
- 1 zielona papryka
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Warzywa, kiełki oraz mandarynki umyć i osączyć z wody. Kapustę chińską pokroić w ćwiartki i przełożyć do miski. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ją w cienkie plastry i dodać do kapusty w misce. Płat nori pokroić bardzo drobno i dodać do tego. Mandarynki obrać ze skory, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Następnie dodać do tego kiełki rzodkiewki. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, skropić oliwą z oliwek, dobrze wymieszać i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)