Sałatka warzywna z kiełkami lucerny
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1216
Składniki:
- 150 g czarnej oliwki w zalewie
- 4 rzodkiewki
- 3 g kiełków lucerny
- 2 pomidory
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 łyżka solu z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 główka sałaty rzymskiej
- 1 zielona papryka
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz kiełki umyć i osączyć z wody. Sałatę rzymską pokroić na małe kawałki do miski. Rzodkiewki pokroić w cienkie krążki. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w talarki. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Pomidory również pokroić w cienkie plastry. Następnie wszystkie pokrojone warzywa przełożyć do jednej miski z pokrojoną wcześniej sałatą, dodać do nich osączone z zalewy oliwki, doprawić do smaku szczyptą soli, skropić sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, po czym dobrze wymieszać i posypać kiełkami lucerny.
Komentarze (0)