Sałatka z pieczarek, sera twarogowego i ogórka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2626
Składniki:
- 40 g pieczarek
- 30 g sera twarogowego w kostce
- 2 ogórki szklarniowe
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 opakowanie pomidorów koktajlowych
- 1 pęczek koperku
- 1 sałata czerwona
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i grzyby dokładnie opłukać i osączyć z wody. Sałatę czerwoną pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Pomidory koktajlowe przekroić na połowy i dodać do sałaty. Ogórka pokroić w małe słupki, ser twarogowy pokroić w kostkę, a koperek drobno posiekać i dodać do całości. Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na mocno rozgrzanej oliwie na patelni i dodać do sałatki. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą i dokładnie wymieszać.
Komentarze (0)